Confidenţialitate

Rațiunea Zilei, de Cătălin Striblea: Mesaje contradictorii în criza sanitară. UE cheamă la restricții mai dure, România exclude carantina | VIDEO

Două mesaje diferite au venit astăzi către publicul din România. Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides a cerut statelor membre să impună măsuri mai dure pentru oprirea crizei sanitare.

„Trebuie să trecem prin asta, acolo unde este necesar, cu restricţii privind viaţa de zi cu zi, pentru a rupe lanţul transmiterii”.

În același timp, la București, premierul Orban spune că nu sunt necesare măsuri de genul carantinării pentru că ”se vede cu ochiul liber că oamenii respectă regulile.”

România a ajuns la cel mai mare număr de cazuri zilnice din ultima vreme, 6500.

Pe de altă parte, autoritățile nu au anunțat nici acum ce se va întâmpla cu școala în București, după cum explică Cătălin Striblea.

Rațiunea Zilei, de Cătălin Striblea, este de luni până vineri pe frecvențele Europa FM în emisiunea Drum cu Prioritate cu Radu Constantinescu, de la 15:25.

O puteți găsi pe www.europafm.ro și sub formă de podcast, accesibil inclusiv în Aplicația Europa FM, iTunes și Spotify, dar și sub formă de episoade video direct pe canalul de YouTube Europa FM.