Confidenţialitate

Ratingul castelului ce aparține prințului acuzat că a ucis un urs în România, prăbușit pe Google Maps de români

Castelul Riegersburg, ce aparține familiei prințului Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a ucis pe ursul Arthur, a fost luat cu asalt de români, pe Google Maps.

Oamenii au oferit o singură stea castelului, cel mai mic rating cu putință, ca urmare a scandalului apărut în spațiul public, astfel că, la momentul transmiterii acestei informații, ratingul castelului a ajuns la 2,3 și continuă să scadă.

După cum se poate vedea de pe pagina de Google Maps a Castelului Riegersburg, ratingurile sunt date de români, iar multe dintre ele conțin și câte o referire la ursul Arthur.

„Nu vizitați castelul, plătind intrarea contribuiți la pasiunea proprietarului de a vâna urși. Vedeți cazul ursului Arthur din România”, se arată într-o recenzie.

„Palatul unui ucigaș cu sânge rece care are nevoie de un trofeu pentru a-și satisface ego-ul uriaș și fragil, așa că a decis să ucidă cel mai mare urs din România. Nu recomand, niciodată. Ucigaș de urs”, scrie un alt român.

„Arthur face o impresie bună turiștilor, atârnat pe perete?”, mai notează un alt român pe pagina de Google Maps a Castelului Riegersburg.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein le-a oferit jurnaliștilor de la Blick prima reacție după scandalul izbucnit în România:

„Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a declarat prințul.

Potrivit ministerului Mediului, Barna Tanczos, prințul avea un permis de intevenție, dar pentru un alt urs, considerat problematic, unul care era, de altfel, mult mai mic.

Ancheta va stabili dacă ursul eliminat este cel pentru care s-a primit derogarea, spune ministrul:

”Ceea ce trebuie stabilit în această anchetă foarte clar, dacă s-a respectat legea cu privire la derularea operațiunii de extragere și, în același timp, trebuie clarificat și demonstrat fără dubiu dacă trofeul recoltat este cel pentru care s-a emis ordinul de extragere”.

Arthur era, însă, de trofeu. Dintr-un maxim de 600, marele urs brun ucis avea 593 de puncte.

Foto: Captură Google Maps