RATB cere majorarea tarifelor

În curând bucureștenii ar putea plăti mai mult pentru călătoriile cu mijloacele de transport RATB – prețul unei călătorii ar urma să crească de la 1,3 lei la 2 lei. Iar gratuitatea ar putea a să se aplice doar în cazul bătrânilor cu pensii mai mici de 1.500 de lei.

Regia a trimis o scrisoare municipalității prin care cere să-i fie aprobat un proiect de hotărâre privind actualizarea tarifelo, motivând că măsurile sunt necesare în urma blocării conturilor RATB de către ANAF pentru neplata datoriilor

Potrivit proiectului de hotărâre trimis spre aprobare de către RATB, un abonament lunar pe o linie va fi cu 15 lei mai scump, adică 45 de lei. Un abonament pe două linii ar urma să coste 55 de lei iar unul pe toate liniile – 75 de lei. Cel mai scump abonament ar urma să coste 180 de lei și ar cuprinde și liniile express. Se dorește ca abonamentul pentru o zi să coste 12 lei, cel pentru 7 zile – 25 de lei iar un abonament nominal pentru 15 zile – 40 de lei. În plus, suprataxa aplicată celor care circulă fără bilet ar urma să fie mai mare – de 100 de lei.

 

Regia mai cere municipalității aprobarea unui proiect de hotărâre pentru acordarea de graturitate doar bătrânilor cu pensii mai mici de 1.500 de lei.

 

Conducerea RATB spune că majorările de preț ar putea să resuciteze regia pe partea de încasări și sunt necesare pentru aprobarea planului de eșalonare a datoriilor. Amintim că recent ANAF a instituit popriri pe conturile RATB, pentru o datorie de 272 de milioane de lei la bugetul statului.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS