Confidenţialitate

Rata de infectare cu Covid a trecut de 2 la mia de locuitori în Suceava | AUDIO

Rata de infectare a trecut de 2 la mia de locuitori în municipiul Suceava, după mai multe zile de creșteri consecutive a incidenței. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență urmează să stabilească ziua în care se va intra în scenariul galben și care sunt restricțiile care se vor impune.

Incidența cazurilor de Covid-19 în municipiul Suceava a urcat, vineri, la 2,04 la mia de locuitori. Potrivit datelor furnizare de Grupul de Comunicare Strategică, în acest moment 292 dintre suceveni sunt infectați cu SARS-CoV-2. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut un nou apel la populație pentru a se vaccina și spune că aceasta este singura cale de luptă împotriva bolii.

Edilul Sucevei s-a arătat dezamăgit de rezultatele campaniei de vaccinare, după ce doar o mică parte a populației s-a imunizat. Asta în ciuda faptului că au existat numeroase centre de vaccinare, cu toate tipurile de vaccin aprobat pe teritoriul României. Ion Lungu a mai spus că în ritmul actual de creștere a numărului de persoane testate pozitiv cu Covid-19 municipiul Suceava va intra în scurt timp în scenariul roșu.

Și situația din Spitalul Județean Suceava este tot mai critică, iar vineri erau 4 paturi libere pentru pacienții cu Covid și doar unul pe terapie intensivă Covid. Creșterea alarmantă a numărului de cazuri se resimte și în rândul elevilor, astfel încât la mai multe clase de la diferite unități școlare cursurile se derulează doar online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Neagu