Confidenţialitate

Răsturnare în clasamentul celor mai mari producători de smartphone-uri

Huawei depășește Apple și devine al doilea producător de telefoane mobile, potrivit unor date anunțate oficial de o firmă de consultanță și analiză.

Informațiile apar înainte ca Apple să lanseze noile modele de telefoane.

Informațiile au stârnit discuții în presa de specialitate.

Firma de consultanţă şi analiză Counterpoint susţine că în lunile iunie şi iulie ale acestui an producătorul chinez Huawei a vândut mai multe smartphone-uri decât Apple şi că acum acesta este pe locul doi, după Samsung.

Compania nu a furnizat datele exacte, ci niște grafice. Huawei a mai susținut în 2016 că ar fi bătut Apple la vânzări dar acesta este primul studiu care poziționează compania chineză înainte de americani.

Subiectul a stârnit dezbateri în presa de specialitate. Pe de o parte, unii arată că avansul Huawei este relativ mic și ar putea fi pe o durată scurtă în condițiile în care Apple își va lansa săptămâna viitoare noile iPhone-uri. Potrivit ultimelor zvonuri, Apple va renunța la home button și este posibil ca recunoașterea facială să înlocuiască amprenta pentru deblocarea device-urilor

Pe de altă parte, alții arată că Huawei a crescut pe piață și nu și-a ascuns ambiția de a deveni cel mai mare producător de telefoane în următorii 5 ani.

Potrivit International Data Corporation care urmărește vânzările semestriale ale producătorilor de telefoane smart, Apple a vândut 41 milioane de telefoane iar Huawei 38,5 milioane.