Confidenţialitate

Rareș Bogdan, în emisiunea Piața Victoriei despre Congresul PNL: Unii care se află în echipa care va pierde ar pregăti inclusiv acțiuni urâte | AUDIO

PNL nu are motive să renunțe la premierul Florin Cîțu, nici acum, nici după congresul de sîmbătă, a spus Rareș Bogdan, joi seara, la Europa FM.

Invitat al Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea Piața Victoriei, prim-vicepreședintele liberal a vorbit despre variantele luate în calcul pentru continuarea guvernării.

Liberalii speră că USR Plus va renunța la poziția sa radicală și se va întoarce la masa negocierilor, iar dacă nu va dori să reintre în coaliție, atunci măcar să susțină, punctual, un guvern minoritar PNL, a declarat Rareș Bogdan:

Prima noastră opțiune rămâne ca după terminarea congresului PNL și a congresului USR PLus, să ne repunem la masă cu Cătălin Drulă, Dacian Cioloș, Dan Barna. Noi nu avem cum să renunțăm la Florin Cîțu în acest moment și post 25 septembrie.

Pentru PNL, unicul adversar real este PSD.

Cel mai rău caz, vom încerca o formulă de guvern minoritar.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prim vicepreședintele liberal a mărturisit la Europa FM că are emoții pentru congresul de sîmbătă după ce a primit mesaje cum că cei care ar pierde pregătesc ”acțiuni urîte”.

Rareș Bogdan speră că delegații nu vor da curs unor provocări venite din frustrare, iar reuniunea se va desfășura liniștit :

Mi-am dorit un festival al democrației, nu un festival al păruielii, dar, din păcate, am auzit și voci care au vorbit de un război civil generat chiar de cei care vorbeau despre asta.

De azi dimineață primesc mesaje îngrijorătoare că unii care se află în echipa care va pierde acest congres, au o problemă ba cu președintele României, ba cu Florin Cîțu, ba cu Emil Boc, ba cu alți reprezentanți ai noștri, Rareș Bogdan sau alții și ar pregăti inclusiv acțiuni urâte.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.