Confidenţialitate

Rareș Bogdan, în emisiunea Piața Victoriei despre Congresul PNL: Nu sunt încălcate restricțiile impuse de pandemie | AUDIO

Au mai rămas două zile pînă la Congresul în care liberalii își aleg noua conducere, într-o Capitală în care incidența cazurilor de Covid se apropie de 4 la mia de locuitori.

5.000 de delegați sunt asteptați sâmbătă la Romexpo, iar prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan consideră că nu sunt încălcate restricțiile impuse de pandemie.

Invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea Piața Victoriei, acesta a explicat că delegații care vor participa vor fi , în marea lor majoritate, vaccinați, iar verificarea se va face cu ajutorul certificatului verde Covid:

Avem o sală, cea mai mare sală din România, 15.800 de metri pătrați, adică undeva la 3 metri de participant la congres. Avem 90,6% din totalul celor care intră în sală, persoane vaccinate, inclusiv cu doze de rapel.

Pentru celelalte 9,4 %, persoane care nu sunt vaccinate, și vor participa la congres, se va aplica documentul care demonstrează că persoana respectivă a trecut prin boală și are anticorpii necesari, validați de un document, respectiv, un test PCR făcut înainte cu 24 de ore, adica vineri dimineața, cu o validitate de 48 de ore.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sîmbătă sunt anunțate proteste ale societății civile chiar în fața sălii Romexpo, unde are loc congresul PNL, în condițiile în care adunările publice sunt supuse unor restricții legate de numărul de participanți.

Rareș Bogdan este convins că protestatarii nu vor fi amendați dacă vin mai mulți decît prevăd restricțiile pandemice :

Nu este absolut nicio problemă dacă în jurul acelei clădiri uriașe, pe o platformă de câteva zeci de mii de metri pătrați vor fi și protestatari, ține de exercițiul democratic firesc într-o democrație funcțională.

Nu cred că Lucian Bode și Ministerul de Interne îi vor amenda, sau cel puțin eu, am să intervin pentru că acești oameni, dacă doresc să protesteze, nu e nimic anormal, și eu am protestat, și cei care vă ascultă au protestat, am fost și 600.000 de oameni în stradă, am fost și un milion, am fost și 250.000 în Piața Victoriei, nu ne-a amendat nimeni, nu o să amendăm nici noi pe nimeni“, a declarat Rareș Bogdan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.