Raport: Hackeri ruși încearcă să fure informaţii despre dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19

Grupul de hackeri APT29, cunoscut şi sub numele de Cozy Bear sau the Dukes, este acuzat că a lansat mai multe atacuri cibernetice pentru a fura informaţii ale cercetărilor realizate de mai multe clinici din Canada, Marea Britanie şi SUA, scrie Reuters.

Cozy Bear este una dintre cele două grupări de hackeri în legătură cu serviciile ruse de informații, bănuită că a accesat sistemele interne ale Comitetului Național Democrat înaintea alegerilor din 2016, din SUA.

APT29 „funcţionează aproape sigur ca parte a serviciilor de informaţii ruseşti”, a spus Compania de securitate a comunicaţiilor (CSE) din Canada.

„Este probabil ca APT29 să continue să vizeze organizaţiile implicate în cercetarea şi dezvoltarea vaccinului COVID-19″, au mai transmis agenţiile de informaţii ale celor trei ţări vizate.

Şeful centrului de securitate cibernetică din Marea Britanie, Paul Chichester, a declarat că „sunt condamnabile aceste atacuri josnice împotriva celor care lucrează pentru combaterea pandemiei coronavirusului”.

Agenţia de ştiri rusă RIA a transmis că purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a negat acuzaţiile, despre care a spus că nu sunt susţinute de dovezi concrete.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS