Rapid si Chiajna vor juca un baraj de ramanere in Liga 1

Solutia a fost votata de Comoitetul Executiv al FRF

Campionatul intern de fotbal va ramane tot cu 18 echipe si in sezonul urmator, iar cea de-a 18-a participanta in Liga 1 va fi hotarata pe teren. Comitetul Executiv al FRF a decis in aceasta dimineata ca pozitita va fi ocupata de formatia care va castiga un baraj dintre Rapid si Concordia Chiajna. ‘Giulestenii’ aveau dreptul de a juca pe prima scena fiindca a terminat pe locul al 9-lea, dar n-a primit licenta fiind falimentara pe plan financiar, iar Chiajna avea licenta insa a terminat competitia prima sub linia retrogradarii. Barajul se va juca pe teren neutru, posibil la Ploiesti. Amintim, Liga Intai avea de ieri 17 cluburi dupa ce ‘U’ Cluj si-a castigat licenta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne: ultima instanta posibila pe plan mondial. Presedintele Federatiei Mircea Sandu spune ca ramanerea la 18 echipe a vost votata cu 7-1, urmand ca modul de desfasurare a sezoanelor din 2014 sa fie decis saptamana viitoare de Liga Profesionista de Fotbal condusa de Dumitru Dragomir.

Mircea Sandu a mai spus si ca seful Departamentului de Licentiere din FRF: Viorel Duru nu va fi demis, asa cum el promisese in cazul in care ‘U’ Cluj va primi licenta la TAS, iar eventualele daune financiare cerute de ardeleni vor fi suportate de federatie. Barajul votat azi de FRF este deja criticat de la toate nivelurile.

Presedintele retrogradatei CSMS Iasi – Florin Prunea, unul dinte viitorii candidati la sefia federatiei, declara ca o solutie mai proasta nu exista, pentru ca s-a incalcat statutul forului iar in Liga Intai trebuia sa fi ramas Concordia Chiajna, fiindca nimeni nu poate juca fotbal fara licenta. Prunea anunta chiar ca ieseni ar putea reclama FRF la TAS, pentru ca a ocolit legile. Deasemenea atacantul Rapidului: Daniel Pancu sustine ca solutia gasita de Comitetul Executiv este ‘absolut comica’ fiindca in acest moment cele doua echipe nici n-au loturi de jucatori definitivate. Cel mai rau stau ‘giulestenii’, de la care au plecat toti titularii, ori la alte cluburi ori fiindca nu si-au primit salariile iar Marian Rada mai are acum sub comanda doar tineret si cativa straini fara contracte semnate. Asta fiindca gruparea aflata in insolventa nu are inca un patron, dupa ce de 3 saptamani George Copos il amageste negociind pe omul de afaceri Nicolae Cristescu. Daniel Pancu aminteste ca lui i-a expirat contractul cu Rapid pe 30 iunie, dar a declarat la ‘Dolcesport’ ca va incerca sa ii convinga sa joace la barajul cu Chiajna si pe fostii sai coechipieri Cristi Sapunaru si Daniel Niculae, care momentan sunt jucatori liberi.