Rapid nu mai are șanse să revină în Liga 1

Rapid a ratat oficial șansa de a reveni în Liga 1, din cauza problemelor juridice și financiare.

Curtea de Apel a decis joi să respingă cererea de judecare în regim de urgență a falimentului clubului, termenul a fost fixat pentru 20 iulie, însă Liga Profesionistă de Fotbal le dăduse ca termen limită “giuleștenilor” data de 12 iulie pentru a-și clarifica situația.

LPF nu îi poate interzice Rapidului înscrierea în competiție fiindcă este în faliment, pentru că această situație nu este prevăzută în regulament. Gruparea “alb-vișinie” nu are însă destui jucători pentru a fi acceptată, iar starea de faliment nu îi permite să înregistreze contracte noi. Dacă ar primi totuși un verdict favorabil la 20 iulie, clubul trebuie să cumpere câțiva fotbaliști în doar două zile, fiindcă Liga 1 debutează la 22 iulie. În fine, chiar dacă aceste condiții s-ar îndeplini, Rapid nu va avea bani de transferuri, pentru că sumele din drepturile de televizare sunt numai pentru echipele deja înscrise în competiție.

Acest “cerc vicios” exclude așadar orice șansă de întoarcere pe prima scenă a fotbalului autohton a formației din Giulești, care a obținut promovarea pe teren.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS