Confidenţialitate

Raluca Turcan: Guvernul va prelungi șomajul tehnic | AUDIO

Guvernul va prelungi în ședința de astăzi șomajul tehnic, a precizat ministrul Muncii, Raluca Turcan în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Executivul va adopta și măsuri pentru părinții care au copii în școala online.

Noi vom adopta din nou şomajul tehnic, astăzi, în şedinţa de Guvern. De fapt vom prelungi aplicarea şomajului tehnic, vom adopta o ordonanţă de urgenţă care să ofere sprijin pentru părinţii care se află acasă, pentru supravegherea copiilor care sunt în şcoală online şi, de asemenea, în şomajul tehnic intră şi alte categorii de profesionişti care vor putea primi un sprijin activ în cazul în care evoluţia pandemică se înrăutăţeşte“, a declarat Turcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a menţionat că Guvernul intenţionează să permită contracte şi mai flexibile:

Am flexibilizat «kurzarbeit» şi l-am făcut mai accesibil, dar cred că în materie de flexibilizare relaţii de muncă se poate face mai mult şi avem pregătit, în momentul de faţă, un act normativ, să vedem dacă va fi ordonanţă sau proiect de lege, astfel încât să oferim posibilitatea şi unor contracte cu timp de muncă inegal, cum ar fi «casual work» sau ‘job sharing’, «employ sharing» sau alte forme de astfel de contracte”, a explicat Raluca Turcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.