Confidenţialitate

Raluca Turcan: “Doamna Dăncilă nu mai este premier. Doar ocupă abuziv locul de la palatul Victoria”

Liderul deputaților PNL Raluca Turcan a declarat, în ședința de plen în care se votează moțiunea de cenzură, că Executivul avea obligația să vină pentru votul de încredere în Parlament, după retragerea ALDE de la guvernare. “Acum, de facto, doamna Dăncilă nu mai este premier”, a spus Turcan.

“Cred că azi ne adresăm ultima dată unui premier nelegitim care a călcat în picioare așteptările unei țări întregi. Cred că este pentru ultima dată când un premier nelegitim îndrăznește să își amenințe colegii cu dosare penale, ca pe vremea lui Liviu Dragnea. Toți cei care ați fost amenințați aveți posibilitatea să ieșiți din această captivitate, creată exact de cea care a fost la rândul ei prizoniera unui condamnat Liviu Dragnea”, a declarat Raluca Turcan.

“Între timp, clanurile interlope fac ravagii pe străzile din România, iar mii de recidiviști eliberați de Viorica Dăncilă, Florin Iordache, Liviu Dragnea Carmen Dan, seamănă teroare. Dumneavoastră ați reușit să fiți o echipă de uzurpatori. În momentul ieșirii ALDE de la guvernare aveați obligația să veniți pentru un vot de încredere. Acum, de facto, doamna Dăncilă nu mai este premier, ci o persoană particulară care ocupa abuziv locul de la Palatul Victoria. Această moțiune este șansa de a reveni la o normalitate de tip european”, a mai spus Raluca Turcan.

Liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, a declarat că PNL ”nu va tăia nimic de la oamenii cinstiți și muncitori din România” și că președintele Klaus Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea inițiativelor pro-infracționale.

”Guvernarea Dăncilă este în momentul de față ruptă total de români și respinsă de ei la alegerile și referendumul din 26 mai. Izolată internațional, este o guvernare părăsită de propria majoritate. V-ați încuiat în Palatul Victoria și faceți trei lucruri grave: mințiți și dezinformați, întrețineți mecanismul economic al fraudei de încredere de la alegerile trecute, folosiți banii publici în interes personal și politic. Inclusiv astăzi, aici, de la acest microfon mințiți și dezinformați! Ca să fie clar pentru propaganda PSD! Niciun guvern PNL nu va tăia nimic de la oamenii muncitori și cinstiți din România. PNL va fi preocupat de bunăstarea românilor. Singurii care trebuie să se teamă sunteți dumneavoastră și clientela politică parazitară. Responsabilitatea situației dramatice din momentul de față este 100% a PSD”, a declarat Raluca Turcan în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură.

Ea a mai spus că președintele Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea inițiativelor pro-infracționale, ”fie că vorbim de justiție sau de economie”.