Confidenţialitate

Ralu Turcan, explicații după ce a anunțat, eronat, că Guvernul a aprobat prelungirea acordării de zile libere părinților cu copiii la cursuri online | AUDIO

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vine cu explicații, la o zi după ce a anunțat, în mod eronat, că Guvernul a aprobat prelungirea ordonanței de urgență privind acordarea de zile libere părinților care au copii la școala online.

Executivul susține că proiectul este încă în analiză, iar în ședința de Guvern, a fost citit în primă lectură.

Întrebată astăzi dacă a fost sau nu aprobat proiectul, ministrul Muncii, Raluca Turcan, nu și-a recunoscut greșeala. Spune că e un detaliu juridic ce nu are relevanță pentru părinți.

”Ea a fost adoptată, în pincipiu, am avut 17 avizatori și mai lipsea un singur aviz de la ANRE însă ordonanța are termen de intrare în vigoare, deci, practic, este un detaliu juridic care, pe fond, pentru părinții care beneficiază de aceste măsuri nu are nici o relevanță”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit proiectului, părinții care au copii cu vârsta până în 12 ani, pot primi ajutor de la stat pentru a-și supraveghea copiii, cât timp aceștia au cursuri online.

Indemnizația primită este de 75 la sută din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de câștigul salarial mediu brut pentru acea zi lucrătoare.

20 de mii de persoane ar uma să beneficieze de acest sprijin. Bugetul estimat pentru acest an este de 150 de milioane de lei, iar pentru anul viitor, au fost prevăzută suma de 300 de milioane.