Raed Arafat: Turiştii care ignoră steagul roşu ar trebui sancţionaţi

Echipajele de prim ajutor de pe plajele litoralului au avut în această vară peste 900 de intervenții pentru salvarea turiștilor. Pentru 26 persoane nu s-a mai putut face nimic, a spus duminică la Constanta, Raed Arafat. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne crede că populația care nu ascultă de avertismentele salvamarilor trebuie sancționată.

„Au fost 26 de înecuri care nu s-au putut resuscita. Numai pe plajă au fost 900 şi ceva de intervenţii ale echipelor care sunt pe plajă, e vorba de cele şase echipe cu şenilate cu tot”, a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă Ministerul de Interne ia în calcul înfiinţare a unei poliţii a plajelor pentru sancţionarea turiştilor care ignoră avertismentele salvamarilor, şeful DSU a confirmat discuţiile pe această temă. „În mod normal, populaţia trebuie să răspundă clar. Când i se spune că este periculos să nu intre. Acest lucru sigur este în discuţie la nivelul colegilor de la Poliţie şi se vor găsi soluţii pentru că va trebui să se ajungă şi la sancţionare”, a adăugat Arafat.

Punctele de prim-ajutor de pe plajele litoralului vor funcţiona până pe 15 septembrie. Până la vara viitoare, Ministerul de Interne împreună cu asociaţiile de salvamari vor pune la punct datele pentru înfiinţaea poliţiei plajelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS