Confidenţialitate

Raed Arafat: Incendiul de la Balotești a fost localizat

Incendiul puternic izbucnit, marţi seară, în jurul orei 19.30, la un depozit de mobilă din Baloteşti şi unul de mase plastice a fost localizat şi nu mai există risc de extindere a flăcărilor, iar în prezent se lucrează pentru lichidarea lui, a declarat pentru News.ro secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. El a precizat că în acest moment nu se mai ia în calcul varianta evacuării populaţiei din zonă.

Secretarul de stat în MAI a mai spus că, în aceste condiţii, o parte din echipajele de pompieri aflate la locul incendiului vor fi retrase.

Garda de Mediu Ilfov dă asigurari că nu sunt probleme majore pentru sănătatea populaţiei în urma incendiului de la Balotești.

Nu există substanţe nocive degajate de focul care a mistuit un depozit de mobilă și unul de mase plastice.

Aflat la locul incendiului, inspectorul şef al Gărzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a declarat că se aşteaptă buletinele de analize care să confirme că nu e nici un pericol pentru persoanele din vecinătate.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că locuitorii din zonă nu vor fi evacuaţi.