Radu Mazăre va ataca la CEDO decizia de condamnare la închisoare

Fost primar al oraşului Constanţa, Radu Mazăre va contesta, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, sentinţa de condamnare definitivă la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje.

Anunţul a fost făcut de avocatul fostului edil, în faţa Penitenciarului Rahova.

“Am fost în vizită la domnul Mazăre și datorită unor alte activități am anulat grefa, urmează să revenim să vedem care este strategia apărării în continuare. Sunt activități care sunt cuprinse în regulament. Activități poate să însemne orice și o activitate relaxantă e tot o activitate. Nu am putut să vorbesc cu dumnealui , deci ceea ce va spun sunt doar presupuneri. În primul rând, sper că starea lui de spirit dacă este nesatisfăcătoare să se îmbunătățească. Oricum eu aștept, cum îl cunosc, este un om puternic trebuie să-și asume sentința în această perspectiva a executării atâta vreme cât nu poate fi răsturnată în momentul următor. Noi apreciem că pe calea unei plângeri la CEDO putem să arătăm neajunsurile legale ale sentinței. Este o plângere la care lucrează o echipa de a mea”, a declarat Tiberius Bărbăcioru, avocatul lui Radu Mazăre.

Fostul primar este în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova, în perioada de carantină de 21 de zile.

După trecerea acestei perioade, autoritățile urmează să decide unde va executa Radu Mazăre perioada de 9 ani de închisoare, sentință definitivă la care a fost condamnat fostul edil în dosarul terenurilor și plajelor din Constanța.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS