Confidenţialitate

Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani de închisoare în alt dosar, pentru luare de mită. Sentința este definitivă | AUDIO

O nouă condamnare la închisoare pentru fostul primar al Constanței Radu Mazăre. Inalta Curte de Casație și Justiție a decis, prin soluție definitivă, că va fi încarcerat timp de 5 ani pentru luare de mită în dosarul Polaris.

În primă instanță Radu Mazăre fusese condamnat la 9 ani și 10 luni închisoare. El este închis la penitenciarul Slobozia, condamnat în dosarul Retrocedărilor de pe litoral.

De fapt, Instanța Supremă a admis apelurile inculpaților Radu Mazăre, asociatului său Sorin Strutinsky și Eduard Martin, fost deputat și administrator al companiei de salubrizare Polaris.

Cei trei au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, respectiv dare de mită în cazul lui Martin.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, ajutat de Sorin Strutinsky, a cerut 2 milioane de euro și a primit 1,5 milioane de euro de la două firme pentru construirea la Constanța a două mall-uri.

Iar în același dosar Radu Mazăre, tot prin intermediul lui Sorin Strutinsky, ar fi primit de la compania Polaris, al cărei asociat era Eduard Martin, peste 7.000.000 de euro, ascunși în spatele unor contracte de publicitate fictive.

În acest fel, Polaris ar fi obținut salubrizarea Constanței pentru 25 de ani.

Fostul deputat Eduard Martin a prezentat însă instanței dovezi care arată că acele contracte de publicitate au fost cât se poate de reale.

În primă instanță Înalta Curte i-a condamnat pe cei trei la 9 ani și 10 luni închisoare, 7 ani și 10 luni, iar Eduard Martin a primit 5 ani și jumătate.

Soluția definitivă anunțată de Instanța Supremă este de câte 5 ani de închisoare pentru Radu Mazăre și Sorin Strutinski. Eduard Martin a fost achitat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ghiulfer Predescu

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Citește și: Gorj: Mesaje antivaccin, scrise pe zidul mai multor școli din județ | AUDIO