Radu Mazăre, 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje

Fostul primar din Constanţa Radu Mazăre a fost condamnat, luni, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, în acelasi dosar, la care procesul a început în urmă cu nouă ani.

Omul de afaceri Cristian Borcea, fost acţionar al clubului Dinamo, judecat şi el în acest dosar, a fost achitat.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat decizia în acest dosar astăzi, după opt amânări.

Instanţa a încheiat în 7 aprilie dezbaterile în dosarul retrocedării plajelor din Constanţa, care se judecă de aproape nouă ani la Curtea de Apel Bucureşti.

La ultimul termen al procesului, Radu Mazăre a spus că speră ca “expunerea media” şi “încărcătura publică a procesului maraton” să nu afecteze soluţia dată de către magistraţi.

Avocaţii lui Radu Mazăre au cerut achitarea acestuia, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de reprezentanţii Consiliului Local Constanţa, iar Prefectura nu a avut obiecţii în urma votului.
Procurorii DNA au cerut instanţei să dea pedepse maxime, raportat la faptele comise, pentru Radu Mazăre, pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu şi pentru Cristian Borcea, iar pentru alţi inculpaţi au solicitat să se constate încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris, în condiţiile în care acest dosar se judecă de aproape nouă ani.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS