Radu Jude a fost desemnat cel mai bun regizor la Festivalul Internaţional de Film Mar del Plata din Argentina

Radu Jude a fost desemnat cel mai bun regizor cu filmul „Inimi cicatrizate”, o adaptare după romanul omonim al lui Max Blecher, despre care regizorul spune că este o interpretare personală şi nu o ecranizare clasică a cărţii.

„Inimi cicatrizate” este al patrulea lungmetraj al lui Radu Jude, care i-a mai adus două premii speciale şi la Festivalul de Film de la Locarno din Elveţia şi o menţiune la Festivalul Internaţional de la Haifa, Israel.

În competiţia internaţională a festivalului argentinian, pelicula ”People That Are Not Me”, de Hadas Ben Aroya, a primit premiul pentru cel mai bun film.

”Nocturama” al lui Bertrand Bonello a primit o menţiune specială pentru imagine, în timp ce Mahershala Ali (”Moonlight”) a fost desemnat cel mai bun actor, iar Sonia Braga (”Aquarius”), cea mai bună actriţă.

În competiţia latinoamericană, cel mai bun film a fost ales ”Martírio” (Brazilia), de Vincent Carelli, Tatiana Almeida şi Ernesto De Carvalho. ”Aire quemado”, de Yamil Quintana, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj, iar ”The Human Surge” (Argentina-Brazilia-Portugalia),de Eduardo Williams, a primit premiul special al juriului.

Invitaţii celui mai important festival de film din Argentina au fost regizorul Olivier Assayas şi directorul de imagine Vittorio Storaro, premiat de trei ori cu Oscar.

Ajuns la cea de-a 31-a ediţie, evenimentul a avut loc în perioada 18-27 noiembrie. În România, pelicula ”Inimi cicatrizate” a avut premiera pe 18 noiembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS