Confidenţialitate

Radu Câmpeanu, părintele PNL din 1990, s-a stins din viață la 94 de ani. Reacțiile politicienilor

Miercuri seara, s-a stins din viață Radu Câmpeanu. Imediat după anunț, reacțiile din partea politicienilor au venit rapid prin intermediul paginilor de socializare.

”Reconstrucția Partidului Național Liberal și renașterea unei vieți democratice în România sunt legate de numele lui Radu Câmpeanu. A vorbit în Exil despre o Românie liberă și despre valori europene, iar după 1990 a luptat pentru acestea în țară. Odată cu dispariția sa, pleacă unul dintre seniorii autentici ai politicii românești. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, scrie președintele Klaus Ioahanis.

Pe pagina de Facebook a Partidului Național Liberal este un mesaj de condoleanțe: ”Anunțăm cu mâhnire că seniorul liberal, Radu Câmpeanu, a încetat astăzi din viață. Rămâne în inimile noastre ca primul președinte al partidului după 1989, cel care a reînființat PNL după cumplita perioadă comunistă și anii petrecuți în închisoare ca deținut politic. Suntem cu toții alături de familia îndoliată”.

Întors în țară pe 5 ianuarie 1990, Radu Câmpeanu a reînființat Partidul Național Liberal (PNL) chiar a doua zi, pe 6 ianuarie 1990, și a fost ales secretar general al acestei formațiuni politice.

În perioada 31 martie 1990 — 28 februarie 1993, Radu Câmpeanu a fost președinte al PNL, iar între 9 februarie — 11 mai 1990, vicepreședinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN).