Radu Afrim, director artistic Gala HOP 2014: ”Lucrăm cu oameni, nu cu personaje moarte între coperțile unei cărți”

Actorul nu mai este un pion în mâna unui regizor‘, spune Radu Afrim, directorul artistic al Galei Tânărului Actor ‘HOP’, care se va desfășura la Costinești între 9 și 12 septembrie. Amănunte – la ora 17.20, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’, la Europa FM.

Costinești, 9-12 septembrie: mare, teatru, mulți actori tineri în concurs, mulți actori consacrați, regizori și directori de teatru invitați.

Pe scurt, Gala Tânărului Actor ‘HOP’, ediția 2014 – AUDIO 1.

Director artistic al evenimentului este, pentru al doilea an consecutiv, Radu Afrim – AUDIO 2.

Tema Galei Tânărului Actor de anul acesta este ‘Joacă-te cu mine. Sunt om, nu personaj’.

În cadrul concursului (care prevede două secțiuni), tinerii artiști sunt provocați fie să joace după scenarii realizate în baza unor fotografii, fie să transforme personaje arhi-cunoscute dar ‘nefericite’ din dramaturgie în caractere vesele și optimiste – AUDIO 3.

Ediția 2014 a Galei Tânărului Actor aduce și o secțiune nouă. Actorii participanți pot prezenta, în afara concursului, o serie de showuri/spectacole pentru producătorii de teatru și organizatorii de festivaluri care au fost invitați la eveniment.

În cadrul Galei HOP va avea loc și anul acesta un work-shop – interviu integral cu Radu Afrim, AUDIO 4.

Work-shop-ul va fi coordonat de Andrea Gavriliu, actriţă şi coregraf. Tema este alternanța dintre om și bufon. Se va încerca închegarea unui spectacol pe muzica anilor 80, melodii remixate de Mihai Dobre, de la ‘Șuie Paparude’.

Dar despre toate acestea vorbim săptămâna viitoare, înainte de startul Galei HOP.