Confidenţialitate

RADET va relua furnizarea căldurii în Bucureşti, din cauza temperaturilor scăzute

RADET anunță că va relua furnizarea căldurii în apartamentele din București, începând din această seară, de la ora 22.00.

O solicitare în acest sens a fost înaintată producătorului de energie termică, ELCEN, după ce meteorologii au anunțat că vremea se răcește, iar în timpul nopții, temperaturile vor scădea sub cele normale pentru această perioadă.

În ultimele două nopți, temperaturile au scăzut sub 10 grade în Capitală, iar pentru această noapte, meteorologii spun că termometrele vor indica 2 grade Celsius. În plus, vremea va fi în continuă răcire până la sfârșitul săptămânii, ceea ce i-a determinat pe reprezentanții RADET să reia furnizarea căldurii în apartamentele din București, racordate la sistemul centralizat de încălzire.

“RADET anunţă că a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din Municipiul Bucureşti începând de marţi, ora 22.00. Măsura a fost dispusă pentru a asigura confortul cetăţenilor şi condiţiile optime de temperatură în locuinţe, în următoarea perioadă, în care se anunţă scăderea temperaturilor până la 0 grade Celsius. Solicitarea a avut în vedere prognoza meteo pe următoarele 3 zile, care indică temperaturi medii sub 10 grade, în intervalul orar prevăzut de legislaţia în vigoare, precum şi numeroasele cereri venite de la cetăţeni”, au anunţat, marţi, reprezentanţii RADET.

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice spune că a primit și numeroase cereri din partea populației privind furnizarea căldurii. RADET atrage atenția că în anumite scări de bloc, caloriferele nu vor fi calde, dar acest lucru nu este din vina Regiei, ci din cauză că acele asociații de proprietari nu doresc deschiderea vanelor din subsolul imobilelor. Asociațiile de proprietari care nu sunt de acord cu reluarea căldurii trebuie să anunțe în scris acest lucru, astfel încât pe site-ul RADET să fie publicată o listă actualizată a asociațiilor care nu doresc căldură în apartamente.

RADET anunță că va cere guvernului modificarea legislației astfel încât să nu mai fie nevoie să treacă 3 nopți cu temperaturi sub 10 grade pentru a relua furnizarea căldurii.