Confidenţialitate

RADET: De joi, bucureştenii afectaţi de schimbarea unei magistrale vor avea apă caldă şi căldură

Administratorul special al RADET promite că, începând de joi, regia le va livra din nou apă caldă şi căldură la parametri normali bucureştenilor afectaţi de lipsa acestor servicii în ultimele zile.

Potrivit societăţii de termoficare, aproape 1200 de imobile din patru sectoare ale capitalei nu sunt alimentate normal cu apă caldă şi căldură de mai multe zile. Cum imobil înseamnă bloc în cele mai multe cazuri, rezultă că zeci de mii oameni din afectaţi.

Cele mai multe imobile afectate sunt din sectoarele 2 şi 3.

Administratorului special al RADET, Alexandru Burghiu, declară la Europa FM că în acest moment se lucrează la înlocuirea unei magistrale vitale, lungă de 20 de kilometri.

Lucrările au început în primăvară, iar lucrările sunt în grafic, deşi magistrala se înlocuieşte greu. Pe de o parte, constructorii nu au spart toata suprafaţa de deasupra conductei, ci doar în unele puncte, iar o sudură poate dura şi 10 ore, a explicat administratorul special al RADET.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Burghiu, promite că până mâine, situaţia va reveni la normal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conductele RADET sunt vechi de 60 de ani, iar administratorul RADET spune că înlocuirea lor va continua. Exista bani de investitii, spune reprezentatul companiei de termoficare.