RADET: Cei care au datorii la apă caldă și căldură nu vor mai fi debranșați

Florin Mateiță, administratorul judiciar al RADET a anunțat că, în București, cei care au datorii la căldură și apă caldă nu vor mai fi debranșați.

”Am studiat mai bine legislaţia şi vrem să nu se mai întâmple acest lucru, în sensul în care oamenii nevinovaţi, care sunt de bună credinţă şi şi-au plătit facturile, să nu fie afectaţi de problemele financiare ale altuia sau de ghinionul de a avea un administrator care a fugit cu banii.

Drept pentru care am imaginat o acţiune oblică şi vom ţinti exact în persoana care este rău-platnică, prin intermediul administratorului, toată asociaţia urmând să beneficieze de apă caldă şi căldură, inclusiv cel care nu a plătit, pentru că, oricum, până la urmă tot va plăti”, explică acesta.

În prezent, din cauza câtorva locatatari care nu își plătesc facturile, este debranșat de la rețea un bloc întreg. Ceea ce înseamnă că au de suferit și bucureștenii care sunt cu plățile la zi.

Restanțele vor fi recuperate de la datornici, prin intermediul administratorului de bloc – spune Florin Mateiță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Administratorul judiciar al RADET, Florin Mateiță a amintit că inclusiv căminul în care locuiesc angajații RADET a fost debranșat de la agentul termic, pentru că au existat câțiva locatari cu datorii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește fuziunea dintre RADET și ELCEN, distribuitorul și producătorul de energie termică din Capitală, Florin Mateiță a estimat că acest lucru se va realiza la sfârșitul anului viitor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS