Confidenţialitate

RADET: Cartierul Aviației va avea caldură din 15 noiembrie

Alimentarea cu apă caldă și căldură a cartierului Aviației  din București se face de la CET Sud, adică de la o distanță de 8 kilometri, din cauza lucrărilor de înlocuire a conductelor de termoficare, anunță RADET. Iar alimentarea de la CET Grozăvești se va putea face abia din 15 noiembrie.

Potrivit unui comunicat, RADET arată că deficiențele înregistrate cu precădere în orele de consum maxim în cartierul Aviației sunt cauzate de lucrările de dispuse pentru îmbunătățirea alimentării cu agent termic.

„După începerea lucrării din Bulevardul Iancu de Hunedoara s-a constatat starea degradată a plăcilor de beton care acoperă galeria īn care urmau să se desfășoare lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare. Această situație prezentă un risc multiplu deoarece există posibilitatea surpării galeriei. Riscul există atât pentru conductele ce urmau a fi înlocuite, cât și pentru transportul rutier, având în vedere faptul că în această zonă, la suprafață, sunt amplasate liniile de tramvai. Pentru a preîntâmpina prăbușirea galeriei a fost necesară efectuarea unei structuri metalice de susținere, iar în urma expertizei efectuate s-a constatat că este absolut necesară înlocuirea unei cantități mai mari de conductă decât cea planificată inițial”, arată RADET.

Regia precizează că termenul avansat de constructor este 15 noiembrie 2019, termen la care alimentarea cartierului Aviației va fi făcută din CET Grozăvești. În momentul de față acest cartier este alimentat din CET Sud, adică de la o distanță de aproximativ 8 kilometri.

Lucrarea care se desfășoară pe Bulevardul Iancu de Hunedoara presupune înlocuirea unor porțiuni de conductă de diametrul 700 mm, cu o vechime de peste 50 de ani.