Confidenţialitate

Radare fixe pentru descurajarea vitezomanilor?

Într-un comunicat transmis Europa FM, CNAIR transmite că nu există un protocol încheiat între compania de drumuri și Poliția Română privind folosirea în regim de radar a camerelor foto/video amplasate pe drumurile publice.

”Camerele foto/video care aparțin CNAIR sunt folosite doar pentru identificarea autovehiculelor care circulă pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale fără a deține rovinietă sau care tranzitează podurile dunărene fără a achita tariful de trecere (peaj), ori pentru a identifica situațiile care afectează siguranța circulației.
Pentru reducerea vitezei, Compania de Drumuri foloseşte cu mult succes gropile”, se precizează în comunicatul trimis presei la începutul acestei săptămâni.

Pornind de la această precizare, întrebarea dimineții din Deșteptarea este legată de folosirea de radare fixe și camere de trafic pentru descurajarea vitezomanilor.

”Pentru reducerea vitezei, Compania de Drumuri foloseşte cu mult succes gropile”, a glumit George Zafiu, în Deșteptarea.

La fel a remacat și Jenică Ciobotar, într-un comentariu – ”Restricții de viteză avem, respectiv toate gropile de pe străzile patriei”

Părerile ascultătorilor Europa FM sunt împățite, după cum am aflat în direct de la ei dar și prin comentariile de pe pagina de Facebook Radio Europa FM.

”Radare fixe! Puncte pentru 3 ani( asa cum este aici in Marea Britanie).Punctele afecteaza foarte mult la asigurarea masini, iar daca ai mai mult de 6 puncte, foarte multe agenti, nu te accepta! Dar la toate astea trebuie sa ai si putina autostrada, drumuri expres, locuri de parcare…”, a comentat Arsinte Gheorghe Hasmasan.

Todor Eugen crede însă că ”daca s-ar respecta limitele de viteza s-ar crea ambuteiaje ca pe Valea Prahovei si din Nordul tarii sa se ajunga pe litoral va las pe dvs.sa calculati in cat timp se ajunge! Nu cred ca se rezolva problema cu nici una din variante”.