Confidenţialitate

R. MOLDOVA: Apel al premierului pentru ca populația să evite deplasările în cimitire | AUDIO

Premierul Republicii Moldova Ion Chicu îndeamnă populația să stea acasă și să evite să deplasările la cimitire, mai ales în zilele de 7 și 8 iunie, când va fi sărbătorit Paștele Blajinilor.

Șeful guvernului de la Chișinău avertizează că mai sunt locuri în spitale doar pentru 5 zile, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus.

“Stați acasă, nu la cimitir” – este îndemnul premierului Republicii Moldova, Ion Chicu către populație.

El a scris pe pagina sa de Facebook că autoritățile nu îi pot amenda simultan pe toți cei care nu respectă restricțiile și nici îi pot încuia în case.

Dar oamenii ar trebui să asculte de sfaturile experților.

Șeful guvernului la Chișinău a atras atenția că mai sunt locuri în spitale doar pentru 5 zile și a distribuit mesajul transmis la Radio Moldova de directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus, autoritățile din Chișinău au suspendat transportul public în zilele de 6,7 și 8 iunie, pentru a-i descuraja pe oameni, să meargă la cimitire, de Paștele Blajinilor, sărbătoare cunoscută și sub denumirea de Paștele morților. Oamenii aduc mâncare sfințită la morminte și chiar organizează mese festive în cimitire.

Până acum, în Republica Moldova, au fost confirmate peste 9.000 de cazuri de coronavirus și peste 300 de decese.