Confidenţialitate

Quentin Tarantino, de la plasator în cinematograf la câştigător de Oscar

Quentin Tarantino s-a născut pe 27 martie 1963, în oraşul Knoxville, din Tennessee, Statele Unite ale Americii.

Câştigător al trofeului Palme d’Or de la Cannes cu filmul “Pulp Fiction”, din 1994, şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor “Pulp Fiction” şi “Django Unchained”, Quentin Tarantino a fost, pe rând, regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale.

Quentin Tarantino a fost un fan împătimit al industriei filmului dinainte de a începe să scrie scenarii şi să regizeze lungmetraje şi a lucrat pentru o vreme ca plasator într-un cinematograf.

A renunţat la școala încă de când era încă în liceu, insistând că poate învăța el însuși în continuare. A avut dreptate, iar două dintre fimele sale au primit premii Oscar și anume, “Pulp Fiction” în 1995 pentru cel mai bun scenariu original și pentru “Django Unchained”, în 2013, pentru cel mai bun scenariu original și cel mai bun actor în rol secundar.

Quentin Tarantino a creat pelicule care au marcat cinematografia actuală, precum ”Reservoir Dogs”, ”Pulp Fiction”, ”Jackie Brown”, cele două pelicule din seria ”Kill Bill”, ”Inglorious Basterds” şi ”Django Unchained”. Cineastul american a câştigat două premii Oscar, două Globuri de Aur, două premii BAFTA şi prestigiosul trofeu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes.