Confidenţialitate

Queen a lansat un nou videoclip pentru “Bohemian Rhapsody” – VIDEO

Trupa Queen a lansat un nou videoclip pentru celebrul cântec “Bohemian Rhapsody”. Este vorba despre un videoclip de conţine imagini din clipul iniţial, dar şi versurile cântecului, în stil karaoke.

În acelaşi stil, au mai fost lansate oficial videoclipuri pentru piesele “Radio Ga Ga,” I Want It All” şi “We Will Rock You”.

„Bohemian Rhapsody” este scrisă de Freddie Mercury și înregistrată de formația Queen pe albumul ”A Night at the Opera”, în 1975.

Piesa a cunoscut succesul imediat după lansare.  A rămas pe prima poziție în topurile Marii Britanii timp de 9 săptămâni și s-a vândut în peste un milion de copii până la sfârșitul lui ianuarie 1976.

La doar doi ani după lansare a fost declarat „cel mai bun single al ultimilor 25 de ani”.

După decesul lui Freddie Mercury, în 1991 a ajuns din nou pe locul 1, devenind astfel unul dintre cele  mai bine vândute single-uri din toate timpurile, iar în 2004 a fost inclusă în Grammy Hall of Fame. În 2008, a fost desemnată cea mai bună melodie a tuturor timpurilor, potrivit rezultatelor unui top realizat printre iubitorii de muzică din Marea Britanie.

„Bohemian Rhapsody” este o melodie de mare complexitate,  având structura unei mini-opere. Pe durata sa de șase minute, piesa trece prin mai multe ritmuri și multe stiluri muzicale. Are partea de a cappella, balada, solo-ul de chitară, elemente de chitară, partea de hard rock, iar la final se încheie în stil heavy metal cu reluarea extrem de scurtă a tuturor motivelor muzicale anterioare.

Se spune că single-ul ar cuprinde cel puțin trei melodii distincte, întrerupte și apoi reluate, împletite într-un ansamblu armonios.

Dar lucrurile nu se opresc aici. În urma unui sondaj realizat anul trecut în Marea Britanie, s-a stabilit faptul că single-ul poate vindeca persoanele bolnave.

Sondajul, realizat de cabinetul ComRes pentru BBC, cu ocazia „Faith in the World Week”, un eveniment care explorează puterea vindecătoare a muzicii, a oferit 10 variante de răspuns celor 1.000 de participanţi.

Invitaţi să aleagă o piesă anume, aproape 30% dintre bărbaţi și 23% dintre femei au ales cântecul „Bohemian Rhapsody”.

În 2015, cu ocazia împlinirii a patru decenii de la lansarea cântecului „Bohemian Rhapsody”, trupa Queen a lansat și propriul brand de bere, numit Queen Bohemian Lager.

Grup britanic s-a asociat cu compania  RnR Brew Ltd., alături de care a lansat și brandul Killer Queen Vodka, pentru a produce de data aceasta berea Queen Bohemian Lager, al cărui nume reprezintă un omagiu adus cântecului „Bohemian Rhapsody”.

Trupa britanică Queen, alcătuită în prezent din chitaristul Brian May, toboşarul Roger Taylor şi noul lor colaborator, solistul american Adam Lambert, continuă să interpreteze în concerte această piesă.

Anul trecut, pe 21 iunie, Queen, alături de solistul Adam Lambert, au susţinut primul concert în România, iar printre piesele cântate în faţa a peste 25.000 de spectatori,  s-a numărat şi „Bohemian Rhapsody”.