Putin se plânge că presa rusă din străinătate se confruntă cu presiuni inacceptabile

Preşedintele Vladimir Putin a declarat la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, că presa rusă care lucrează în străinătate se confruntă cu o presiune tot mai mare şi inacceptabilă, conform purtătorului său de cuvânt, Dmitry Peskov, citat de Reuters.

„S-a subliniat că o astfel de presiune asupra presei ruse este inacceptabilă”, a explicat Peskov.

El nu a menționat ţările unde Kremlinul este îngrijorat că media este supusă la presiuni.

Între timp, autorităţile ruse acuză CNN că încalcă legea şi termenii licenţei de emisie în Rusia.

Anterior, Ministerul rus de Externe a acuzat Washingtonul că exercită presiune nejustificată asupra activităţilor postului rus de televiziune Russia Today din Statele Unite şi a avertizat că Moscova ar putea lua măsuri coercitive.

Mai exact, autorităţile SUA ar fi cerut RT să se înregistreze ca „agent străin”, ceea ce ar pune în pericol securitatea angajaţilor postului, pentru că îi obligă să îşi divulge datele personale.

„În atmosfera vânătorii de vrăjitoare care are loc în Statele Unite, acest lucru ar putea prezenta o ameninţare reală”, a spus purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

De asemenea, consiliul audiovizualului din Rusia, Roskomnadzor, a acuzat vineri postul american de televiziune CNN că încalcă legea media din ţară şi i-a convocat pe reprezentanţii televiziunii pentru a discuta chestiunea.

Consiliul a precizat, într-un comunicat publicat pe site, că va avertiza CNN în legătură cu problemele apărute, care ar încălca termenii licenţei de transmisie.

Autorităţile nu au precizat despre ce probleme este vorba, dar au subliniat că vor continua “monitorizarea sistematică” a presei străine acreditate în Rusia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS