Confidenţialitate

Putin pozează cu un pui de pisică în calendarul pentru 2017

Un calendar pe 2017 cu 12 portrete ale lui Vladimir Putin a fost lansat sâmbătă, în Rusia. Liderul de la Kremlin apare în diferite ipostaze – fie la biserică, unde aprinde o lumânare, fie ţinând în braţe un copil sau un pui de pisică, îmbrăcat în costum de vânătoare, de scafandru sau de pilot, relatează USA Today.

Ziarul american scrie că nu a putut să obţină o copie a calendarului, însă corespondentul BBC la Moscova Steve Rosenberg a postat un scurt videoclip în care îl prezintă.

“Putin cu o lumânare, Putin cu un copil, cu un pisoi, Putin cu el însuşi, cu veterani de război şi aşa mai departe”, spune Rosenberg în acest clip. “O, Putin cu un avion. Şi un cocor. Foarte fin, foarte drăguţ”, exclamă el.

Rosenberg notează că acest calendar se încheie cu un portret şi o explicaţie foto în care se gândeşte deja la 2018.

“Rusia este o ţară iubitoare de pace şi autonomă. Noi nu avem nevoie de teritoriile altor popoare. Nu avem nevoie de resursele naturale ale altor popoare. Dar, dacă suntem ameninţaţi, suntem pregătiţi să recurgem la arme pentru a ne garanta securitatea”, spune Putin în explicaţia foto, potrivit traducerii lui Rosenberg.

calendar-putin

USA Today apreciază că acest calendar este un pic “ciudat”, dar nu la fel de ciudat ca cel din 2016, intitlat “Tot anul cu preşedintele Rusiei”.

În acest calendar, liderul de la Kremlin apare şi pescuind la bustul gol, la biserică, într-o atitudine serioasă, purtând o uniformă militară sau făcând sport.

Explicaţia imaginii din noiembrie, în care Putin îmbrăţişează ceea ce pare să fie un pui de Saint Bernard, este “câinii şi cu mine avem sentimente foarte călduroase unii faţă de alţii”.
Anul trecut a fost lansată o apă de colonie inspirată de Putin.