Purtătorul de cuvânt al Secretariatului General din Camera Deputaților, de negăsit

Câștigă aproape 7.000 de lei lunar, dar nimeni nu o vede la serviciu. Este și motivul pentru care a fost poreclită ”Fantoma”.

Este cazul Luminiței Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Secretariatului General din Camera Deputaților, structura care se ocupă de treburile administrative ale Parlamentului.

În urmă cu doi ani Luminița Iordăchescu ar fi primit sarcina să se ocupe de relația cu presa, în schimbul unui salariu lunar de aproape 7.000 de lei, mai mult decât câștigă un parlamentar.

Numai că doamna Iordăchescu pare să fi lipsit de la muncă în toată această perioadă, după cum povestesc mai mulți funcționari parlamentari. Nici măcar jurnaliștii acreditați la Parlament nu știau de existenţa ei, având în vedere că de când este purtătoare de cuvânt, Luminiţa Iordăchescu nu a susţinut nicio declaraţie şi nu a trimis nici măcar un comunicat.     Inclusiv tentativa de a lua legătura cu doamna Iordăchescu este foarte dificilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dar Luminița Iordăchescu nu a uitat să-și completeze declarația de avere.  Deține două terenuri intravilane, un apartament și o casă în București de 400 de metri pătrați, dar și o casă de vacanță în Buzău.

Deși nu este scris clar, în delcarație aceasta a trecut și un depozit de 800.000 de lei sau euro – bani primiți de la ANRP, plată pentru unele despăgubiri.

Într-un final am reușit să facem rost de mobilul Luminiței Iordăchescu. Numai că … nu răspunde.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS