Confidenţialitate

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei critică predica anti-vaccinare a unui preot din Neamț

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, condamnă predica unui preot din judeţul Neamţ, care spune că  vaccinul „va favoriza apariția solzilor pe corp”.

Potrivit reprezentatului BOR, amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia nu se intersectează cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii.

Patriarhia Română reaminteşte că Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare. Dar ţine să menţioneze că vaccinarea nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț.

De aceea, îndeamnă credincioşii să îşi formeze singuri o părere, la adăpost de dezinformare.

Patriarhia Atrage, însă, atenţia că dezinformarea poate veni şi dinspre preoţi, așa cum este cazul părintelui stareţ de la Mănăstirea Nechit din Neamţ.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei subliniază că  afirmaţiile stareţului sunt departe de lumea reală a informației medicale. În opinia acestuia, amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia și multe alte confuzii nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii.