Confidenţialitate

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, atac dur în urma unui editorial al gazetarului Cristian Tudor Popescu | AUDIO

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române îl atacă în termeni duri pe gazetarul Cristian Tudor Popescu în urma unui editorial critic la adresa Bisericii Otodoxe, prezentat și la Judecata de Joi din Deșteptarea, la Europa FM.  

Editorialul semnat de Cristian Tudor Popescu se numește Satana în Sutană și face o paralelă între cultul egiptean al zeului Ra și ortodoxia românească a zilelor noastre.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși nu l-a numit direct pe gazetar, reprezentantul Patriarhiei s-a lansat în critici virulente la adresa acestuia.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, cataloghează editorialul drept deversarea în spațiul mediatic a unor atacuri suburbane la adresa Bisericii și a Părintelui Patriarh, iar pe cei care îl critică pe șeful Bisericii Ordotoxe îi numește “pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere”, analfabeţi cultural, “inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile, oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte”.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că reacția lui Vasile Bănescu produce stupefacție și nu are nimic de a face cu creștinismul:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM l-a contactat pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Acesta nu a răspuns la telefon, dar le-a transmis jurnaliștilor că  „duritatea” mesajului a fost provocată îndelung și sistematic.

Vă reamintim, Patriarhul Daniel a declarat marţi că regimul comunist a căzut la puțin timp după ce a interzis închinarea la sfintele moaște.  Afirmaţiile au fost făcute pe fondul restricţiilor privind ceremoniile din acest an de ziua Sfântului Dumitru