Purtătorul de cuvânt al ISIS a fost ucis. El e cunoscut drept cel care coordona atentatele teroriste din Occident

Un purtător de cuvânt al organizaţiei teroriste Stat Islamic, Abu Muhammad al-Adnani, despre care se crede că a fost şi şeful serviciului secret de elită al ISIS care a organizat atentatele din Europa, a fost ucis în Siria, anunţă agenţia de presă apropiată jihadiştilot Amaq News, citată de BBC News.

Al-Adnani ar fi fost ucis la Alep, “în timp ce supraveghea operaţiunile de respingere a campaniilor militare” vizând fieful ISIS, se arată într-un comunicat publicat de Amaq News.

Nu este clar dacă purtătorul de cuvânt a fost ucis într-un raid aerian sau de forţele terestre.

 

Orașul Alep se află în centrul luptelor dintre Guvernul sirian, rebeli şi ISIS

Al-Adnani ar fi fost unui dintre liderii ISIS care au servit cel mai mult în organizaţia teroristă şi ar fi condus serviciul secret care se ocupă de pregătirea atentatelor sângeroase din Occident şi cu antrenarea islamiştilor care le comit, Emni.

Potrivit jihadiştilor prinşi, când recruţii antrenaţi de Emni îşi terminau pregătirea, erau legaţi la ochi şi duşi să îi jure credinţă sirianului. Ei rămâneau legaţi la ochi până la întoarcere, astfel încât nici măcar ei nu ştiau cum arată comandantul.

Născut în oraşul Binnish, din nordul Siriei, al-Adnani ar avea 39 de ani, iar Departamentul american de Stat pusese o recompensă de cinci milioane de dolari pe capul său.

Cunoscut pentru stilul său agresiv de a discuta, al-Adnani, cel care aproba toate clipurile de propaganda a ISIS, a încercat să inspire recruit şi atacatorii singuratici din Occident, iar îndemnurile sale la luptă au fost citate adesea de adepţi ISIS.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS