Confidenţialitate

Purtarea măștii în aeroporturi și avioane nu mai este o recomandare la nivelul Uniunii Europene

Măsura de a nu mai purta mască în aeroporturi și avioane, în vigoare în timpul pandemiei de coronavirus, este ridicată în urma unei decizii commune a Agenției Europene pentru Siguranța Aviației și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Decizia de a nu mai recomanda purtarea măștii în aeroporturi sau avioane a venit după ce mai multe țări europene, printre care Italia, Franța, Bulgaria și Grecia, au relaxat parțial sau chiar au rdicat total măsurile de protecție împotriva Covid-19.

Cu toate acestea, pasagerii sunt îndemnați să se comporte responsabil, iar măștile rămân recomandate celor care nu au o stare general bună, tușesc sau strănută.

În plus, măsura poate varia de la o linie aeriană la alta. De exemplu, zborurile spre o destinaţie unde măştile sunt încă impuse în transportul public ar trebui să continue să încurajeze purtarea măştilor. RyanAir a anunțat deja că menține recomandarea pentru astfel de destinații.

Franța devine de luni una dintre țările care ridică obligativitatea purtării măștii în metrou, autobuze, tramvaie, în trenuri, în cazul curselor aeriene interne dar și în taxi.

În tot acest context, atât Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației cât și Centru European de Prevenire și Control al Bolilor susțin în continuare că purtarea măştii rămâne una dintre cele mai bune metode de a preveni transmisia coronavirusului.