Publicistul Sorin Cucerai: Nu se va renunța la ideea de a modifica legile justiției – AUDIO

Într-un interviu acordat Europa FM, publicistul Sorin Cucerai a spus că pare puțin probabil ca PSD și ALDE să renunțe la intenția de a modifica legile justiției ca urmare a protestelor de stradă.

Sorin Cucerai: Din păcate, cam asta e tot ce mai avem la dispoziție – toate celelalte variante au cam fost epuizate, nu mai rămâne decât protestul.

Reporter: Caz în care participarea parditelor parlamentare de opoziție, a celor două partide mari, PNL și USR, ar putea să reprezinte „un pact” cei care ies în stradă?

Sorin Cucerai: Cu certitudine asta înseamnă. Ceea ce este totuși un lucru bun: se angajează împreună cu cetățenii pentru a trage un semnal de alarmă. E foarte puțin probabil să credem că PSD și ALDE vor lua alte decizii. Nu mai putem trata alianța de guvernare ca fiind un partener rezonabil de dialog.

Reporter: Și atunci este acesta începutul instaurării unui regim iliberal după modelul polonez, turc, maghiar?

Sorin Cucerai: Este foarte probabil că asta se încearcă. Am ajuns și noi în punctul respectiv. Nu mai văd cum pot fi luate alte măsuri. Este probabil ca Președinte Klaus Iohannis va trimite înapoi în Parlament pachetul respectiv, însă puterea președintelui este limitată. Un nou vot în favoare, face ca pachetul legilativ să intre automat în vigoare.

Sursa foto: pagina personală de Facebook
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS