Confidenţialitate

PSD: Românii subvenţionează producţia şi locurile de muncă din alte state, de unde importăm masiv. Guvernul Cîţu trebuie să plece!

Opoziția social-democrată susține că la momentul actual, în fiecare minut, 1.500 de euro se adaugă la deficitul comercial al ţării din faptul că importurile sunt mai mari decât exporturile.

Potrivit PSD, actualul Guvern trebuie să cadă la moţiunea de cenzură ce va fi supusă la vot săptămâna viitoare.

“Pe timpul guvernării PSD, România avea a patra cea mai mică datorie guvernamentală netă din UE, de 34,6% în PIB. În condiţiile în care guvernarea PSD a lăsat şi o rezervă financiară în Trezorerie de 5,2 miliarde euro. Cu toate acestea, în guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR viitorul economic şi social al României a fost amanetat! E adevărat, modelul PNL-USR-UDMR ajută economic alte state, nu România! 1500 euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al ţării. Asta înseamnă importuri mai mari decât exporturile în fiecare zi a guvernării Cîţu. Astfel, românii subvenţionează producţia şi locurile de muncă din alte state, de unde importăm masiv. Din nou, ZERO soluţii din partea guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR pentru a diminua acest dezechilibru grav, care ne îngroapă economia. Şi pentru aceasta, Guvernul Cîţu trebuie să plece!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Plenul Parlamentului se va reuni marţi, 29 iunie, pentru dezbaterea şi supunerea la vot a moţiunii de cenzură depuse de parlamentarii PSD.

Textul moţiunii de cenzură a fost citit, miercurea trecută, de liderul grupului senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu.

Moţiunea de cenzură este intitulată “România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR “conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.