Confidenţialitate

PSD, mesaj pentru PNL: Actuala coaliție nu s-a format pentru a rezolva problemele interne ale PNL | AUDIO

Ședință de urgență în coaliție, la această oră, după o serie de declarații războinice făcute de ambele părți. Protagoniștii – Rareș Bogdan, Mihai Tudose și Florin Cîțu – i-au atacat pe colegii de coaliție din cealaltă formațiune – Marcel Ciolacu, Virgil Popescu și Alexandru Rafila.

În acest context, social-democraţii le transmit liberalilor că actuala coaliţie nu s-a constituit pentru a rezolva problemele interne ale PNL și că trebuie să depășească certurile similare din vechea coaliție cu USR:

„Mi se pare că nu se iese din logica în care a funcționat coaliția cu USR-ul și cred că ar trebui să-și calibreze discursul având așteptări de la o coaliție să fie o coaliție normală. Eu cred că România are nevoie de această coaliție. Românii au cu totul alte așteptări de la noi, nu certuri sau divergențe și trebuie să intrăm într-un fel de a comunica și de a funcționa astfel încât românii să înceapă să aibe încredere din nou în Guvernul României. Este foarte ușor să vii să schimbi un Guvern, este foarte greu să recâștigi credibilitatea românilor”, a spus Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu va cere în coaliție prezentarea draftului Ordonanţei de urgenţă cu toate măsurile agreate pe tema energiei şi gazelor. Social-democrații vor ca Ordonanţa să fie adoptată cât mai repede.

„Sper că astăzi o să lămurim aceste lucruri, dar cel mai mult ne interesează draftul Ordonanței pe energie pentru că trebuie dat cât ma repede astfel încât să fie aplicabil de la data de 1 februarie cu plafonarea prețurilor. Am înțeles că domnul prim-ministru o să vină și cu acest draft și cu un calendar în eventualitatea în care începând cu 1 aprilie să intrăm iar cu alte măsuri pentru a stopa aceste creșteri imense la facturile românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Critici în coaliție. Rareș Bogdan: „Nu putem decât umăr la umăr” / Ciolacu: „PNL, captiv în paradigma coaliţiei cu USR„

Autor: Adriana Sârbu