Confidenţialitate

PSD iese în stradă. L. Dragnea: „Vor fi sute de mii de oameni”

PSD a decis oficial: sâmbătă își aduce simpatizanții în Piața Victoriei. Dacă inițial pesediștii voiau să-și manifeste susținerea pentru guvern și pentru premierul Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea a anunțat, în urmă cu câteva momente, că va fi mai ales un protest împotriva așa-numitului stat paralel.

La miting ar urma să vină câteva sute de mii de oameni din toată țara. Iar liderii PSD promit discursuri lămuritoare. „Sâmbătă, 9 iunie, începând cu ora 20.00, în Piața Victoriei, este un miting organizat împotriva abuzurilor,  împotriva faptului că democrația și statul de drept sunt puse serios sub senul întrebării, sunt afectate de câțiva ani buni în România”, a spus Liviu Dragnea cu mențiune că va nominaliza „la miting” acele instituții care „fac abuzuri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mitingul ar urma să aibă loc la o zi după ce Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea să anunțe o primă sentință în dosarul penal în care Dragnea este judecat pentru două infracțiuni de corupție.

Întrebat dacă nu îi ieste teamă că ar putea fi condamnat vineri, cu o zi înainte, Liviu Dragnea a arătat că are emoții, dar, din punctul său de vedere, nu există o legătură între cele două evenimente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele PSD i-a transmis în acest context un mesaj președintelui Klaus Iohannis despre care unii lideri locali ai partidului au spus că ar putea fi suspendat daca acesta nu va respecta decizia Curții Constituționale în privința demiterii șefei DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.