PSD Iași – evacuat din sediu, acuzat că a intevenit asupra clădirii monument istoric

Liderii locali ai partidului de guvernământ ajung cu birourile în stradă la Iași.

Primăria a somat PSD Iași să evacueze spațiul în care își are sediul filiala până la data de 20 mai.

Motivul rezilierii: PSD Iași ar fi intervenit în interiorul clădirii, monument istoric, fără avizul Direcției de Cultură și fără aprobarea Primăriei.

PSD-iștii ridică din umeri și spun că e o mică răutate a primarului Iașului, exclus din PSD. Lupta pentru sediu va ajunge în instanță.

Contractul de închiriere între PSD Iasi si Primaria municipiului pentru sediul din cladirea de pe Bulevardul Stefan cel Mare a fost incheiat prima data in urma cu 26 de ani si prelungit din 5 in cinci ani.

Dupa alegerile din 2016, alegeri care la PSD Iasi au fost coordonate de actualul primar, Mihai Chirica, presedinte atunci al organizatiei judetene, sediul PSD Iasi a intrat in renovare.

În luna februarie a anului trecut, în urma verificărilor făcute de Serviciul Control Urbanism al Poliției Locale s-au constatat modificări interioare ale imobilului închiriat făcute de către locatar, fără autorizație de construire, acordul proprietarului și avizul Direcției Județene de Cultură.

Acum, filiala ieșeană a PSD este somată să evacueze spațiul în care are sediul. Potrivit unui comunicat al municipalității, Primăria a reziliat contractul de închiriere. Notificarea a ajuns la PSD Iași în urmă cu o săptămână. In replica, reprezentantii PSD Iasi spun ca modificarile ar fost facute in anii 93 fara a se consemna insa asta in acte.

Schimbările făcute iî urmă cu 25 de ani apar, însă, în documente abia anul acesta.

Liderii PSD Iași spun ca evacuarea ar fi o mica rautate a primarului Iasului exclus din PSD. Iar Mihai Chirica a declarat anul acesta ca toata lumea trebuie sa respecte legea. Inclusiv partidul de guvernamint. PSD Iasi va contesta evacuarea in instanta

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS