Confidenţialitate

PSD depune, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea

Parlamentarii social-democraţi vor depune, miercuri, o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Cristian Ghinea este criticat pentru modul în care a fost întocmit Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

“Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program naţional făcut de firme de consultanţă încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie? De ce avem zero euro pentru irigaţii? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR la capitolul granturi?”, a declarat, marţi, liderul PSD.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, spre deosebire de România, ţări precum Bulgaria, Ungaria şi Polonia au obţinut fonduri pentru irigaţii în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

PSD se teme că fondurile comunitare vor ajunge la “clientela politică”.

Vicepremierul Dan Barna a reacționat față de moţiunea simplă.

“E foarte caraghios, pentru că PSD tocmai a fost partidul care a fost invitat şi a mers cu reprezentanţi la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi a văzut programul înainte, au exprimat puncte de vedere, o parte dintre ele au fost preluate. Sunt cel mai puţin îndreptăţiţi să exprime nemulţumiri pe asta, dar e opoziţia, trebuie să facă exerciţiul acesta de moţiune simplă împotriva miniştrilor. În mod surprinzător, cumva, au fost luaţi în principal miniştrii USR PLUS. Dacă ne uităm, a fost şi Claudiu Năsui şi Vlad înainte. Acum e şi Cristi Ghinea. E, mă rog, un exerciţiu de umflat muşchii din partea PSD”, a declarat liderul USR PLUS, marți seară, la TVR 1.

Social-democrații redactează, în această perioadă, moțiunea de cenzură împotriva guvernului de coaliție.

Marcel Ciolacu susține că a început discuțiile cu parlamentari “din alte partide” pentru a susține demersul de debarcarea a executivului și vrea ca formațiunea pe care o conduce să prezinte, în cel mai scurt timp, un guvern din umbră.