Confidenţialitate

PSD cere demiterea ministrului Educației | VIDEO

Președintele Consiliului Național al PSD a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că partidul îi solicită premierului demiterea ministrului Educației, pentru modul în care Monica Anisie a gestionat începerea anului școlar.

Vasile Dîncu a invocat achiziția a “doar 30% din cele 250.000 de tablete promise copiilor”, precizând că nevoia este de 900.000 de bucăți.

„Sunt copii cărora le este refuzat accesul la educaţie tocmai într-o ţară în care 44% dintre elevi sunt analfabeţi funcţionali”, a spus social-democratul, îngrijorat și de modul de desfășurare al învățământului online, ce starrea igienei și curățeniei din școli, dar și de modul în care cadrele didactice sunt protejate în fața coronavirusului.

„Pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, riscul potenţial de infectare cu virusul SARS-CoV2 creşte odată cu deplasarea spre şi de la locul de muncă în mijloacele de transport în comun aglomerate, precum şi prin activităţi de predare faţă-în faţă, la clasă”, a adăugat Vasile Dîncu.