Confidenţialitate

PSD: Bugetul pe 2021 este antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional

Lider al senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu a acuzat, marţi, că bugetul de stat, adoptat de Parlament în forma dorită de Guvern, este “antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional”.

„Ilegitim pentru că aveţi doar un vot peste jumătatea parlamentarilor. Nu reprezintă sub nicio formă voinţa celor care ne-au trimis pe noi în Parlament, iar lucrul cel mai grav, menţionat chiar şi de un deputat din arcul puterii, este că pentru prima oară în 30 de ani acest buget trece fără niciun amendament, nici măcar amendamentele dumneavoastră nu le-aţi votat”, a susținut social-democratul.

În schimb, premierul Florin Cîțu și-a apărat propunerea de buget.

„Nu pot să nu remarc cum şi-au motivat votul socialiştii de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv – că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Ăsta a fost singurul argument. În rest – vor ţipa tot anul. În rest – minciuni, minciuni şi iar minciuni”, a susținut șeful executivului în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

“Creşterea economiei va fi una de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investiţiilor”, a transmis ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, pe contul său de Facebook.