Confidenţialitate

PSD a depus la Camera Deputaților o moțiune simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea

PSD a depus astăzi la Camera Deputaților o moțiune simplă împotriva ministrului USR al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Social-democrații îl acuză pe Ghinea că a dat dovadă de “diletantism managerial”, iar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este “un dezastru” şi “distruge România pentru următorii 5 ani”. Are detalii corespondentul Europa FM la Parlament,

PSD cere demiterea ministrului Cristian Ghinea, despre care susține că este ”un blestem pentru această țară” deoarece face praf fondurile europene.

Fiecare zi cu Ghinea la butoane înseamnă pierderi imense din fondurile europene și scufundarea în abisul austerității. Absorbția curentă este la pământ, Planul Național de Redresare și Reziliență este un dezastru, iar programele din Cadrul Financiar 2021-2027 nu există nici pe hârtie. În fiecare zi, România pierde bani mulți din cauza incompetenței ministrului Ghinea”, se arată în moțiunea simplă depusă de PSD în Parlament.

De asemenea, social-democrații îl acuză pe Ghinea că, din cauza sa, fondurile alocate României, atât prin PNRR, cât și prin bugetul Uniunii, au scăzut față de sumele anunțate inițial.

Mai mult, în opinia PSD, autorităţile locale nu îşi pot deconta proiectele, pentru care s-au supraîndatorat, deoarece ministrul Ghinea blochează absorbţia fondurilor.

Potrivit social-democraților, PNRR aduce românilor austeritate, creşterea vârstei de pensionare și îngheţarea veniturilor – salarii, pensii, alocaţii.

”Ministrul Ghinea a demonstrat, din păcate, că își poate depăși chiar și contraperformanța din 2016: a ajuns astăzi de la ZERO la abis absolut”, își încheie PSD rechizitoriul la adresa lui Cristian Ghinea.

Moțiunea simplă se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți și nu înseamnă demiterea ministrului vizat.