Protestul de la uzina Dacia din Mioveni s-a încheiat. Producția a fost oprită o oră – AUDIO

Aproape 2 mii de angajați ai uzinei Dacia-Renault de la Mioveni au refuzat să intre la muncă, vineri dimineață, între orele 7 și 8.

Ei sunt nemulțumiți de deciziile luate de administrație – legate, între altele, de hrană și transport, a declarat, la Europa FM, liderul sindical Ion Iordache.

Angajaţii fabricii de la Mioveni care urmau să intre în primul schimb s-au adunat vineri dimineaţă în faţa uzinei, participând la un protest al cărui scop este de a atrage atenţia faţă de condiţiile de transport.

Ei vor discuta săptămâna viitoare cu administrația uzinei de la Mioveni.

Nemulţumirile oamenilor au legătură cu faptul că, în ultimele săptămâni autobuze ale firmei care are contract pentru transportul muncitorilor către şi dinspre fabrica de la Mioveni au fost implicate în accidente rutiere în care mai mulţi muncitori au fost răniţi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

A început să le fie teamă (salariaților n.r.) să se urce în autobuze, insecuritate totală din punct de vedere tehnic, din punct de vedere al șoferilor.  În loc să asigure un transport corespunzător, cu bani puțini asigură un transport de mâna a treia”, ne-a declarat liderul sindical Ion Iordache.

Cel mai recent accident s-a produs în 25 noiembrie, pe o stradă din Piteşti, unde un autobuz plin cu muncitori de la Dacia a lovit din spate un alt autobuz în care se aflau tot angajaţi ai uzinei de la Mioveni.

În urma accidentului, 18 persoane au fost rănite. Muncitorii au relatat că accidentul s-a produs după ce unul dintre autobuze ar fi avut probleme la sistemul de frânare.

Reprezentanții companiei de transport se apărau și spuneau că toate vehiculele au reviziile făcute la timp.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS