Confidenţialitate

Protestele din România adună la această oră peste 70.000 de persoane

Potrivit unor estimări neoficiale, la această oră pe străzile oraşelor din România sunt peste 70.000 de persoane. Undeva între 20 – 30.000 se află în centrul Bucureştiului. Anunţul privind mitingul de miercuri seară a fost făcut, ca şi cel de marţi, pe pagina de Facebook ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”. Manifestaţii au loc şi în Cluj, Buzău, Braşov, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Arad, Timişoara şi Ploieşti.

Români protestează şi în centrul Parisului, în zona Trocadero, strigând “Diaspora e cu voi” şi “Corupţia ucide”, după cum au relatat participaţii în direct la Ştirile Europa FM.

“Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi” sau “32 de îngeri ne-au dat nouă aripi” sunt unele dintre scandările de la protestele de miercuri seara.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă, miercuri seară, în care a spus că după accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină tragedia din Clubul Colectiv a atins nervul naţiunii române, arătând că Guvernul a demisionat foarte târziu şi că a fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se întâmple.

El a mai spus că vrea să termine în această săptămână prima rundă de consultări cu partidele parlamentare, iar după aceea va expune primele concluzii şi opinia sa în ce priveşte demersul ulterior.