Protestele din Bucureşti la ora 00: oamenii îşi continuă protestul în Piaţa Universităţii – AUDIO

Protestarii s-au deplasat de la Primăria Sectorului 4 spre Clubul Colectiv şi Piaţa Universităţii, unde îşi continuă protestul paşnic şi după miezul nopţii, după cum relatează reporterii Europa FM aflaţi printre manifestanţi.

Manifestația a început la ora 18.00, în Piața Universității. De-a lungul protestului din București, manifestanții au trecut pe la sediul Guvernului, în Piața Victoriei, și pe la cel al Ministerului de Interne, în Piața Revoluției.

Manifestanții strigă în continuare ”Demisia!”, ”Rușine, rușine să vă fie!”, ”Asasinii!” și scandează ”Colectiv”. Aceştia au şi cântat ”Deşteaptă-te române” dar şi strigă ”Ole, Ole, uite Ponta, nu mai e!”.

Unii dintre ei au steaguri tricolore, dar și pancarte cu mesaje prin care cer demisia primarului Cristian Popescu Piedone. De asemenea, protestatarii au cerut demisia premierului Victor Ponta și a vicepremierului Gabriel Oprea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proteste s-au înregistrat marţi seară în mai multe oraşe din România, printre care Ploieşti, Braşov, Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi şi Sibiu.

De la câteva mii, după ora 23 s-a ajuns la peste 25.000 de participanţi la protestul din centrul Bucureştiului.După miezul nopţii, numărul lor a început însă să se reducă. Manifestanții din Capitală, al căror număr a scăzut la aproximativ 7.000-8.000, au revenit în Piața Universității, unde cântă ”Deșteaptă-te, române!”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS