Proteste reluate la Exploatarea Miniera de Uraniu de la Crucea – judetul Suceava (AUDIO)

Minerii care au renunțat la greva de la sfârşitul lunii ianuarie amenintță acum că se blochează în subteran. Aceștia sunt nemulțumiți că nu a fost respectat protocolul încheiat cu Ministerul Economiei.

Pe data de 30 ianuarie, după mai multe zile de proteste, reprezentanții Companiei Naționale a Uraniului au încheiat un protocol cu sindicaliștii prin care dădeau asigurări că revendicările minerilor vor fi rezolvate.

La o lună de la semnarea acestui protocol niciuna dintre nemulțumiri nu a fost luată în seamă, acuză minerii care susțin că nu li s-au mărit salariile și nici nu li se alocă mai mulți bani pentru norma de hrană.

Muncitorii din primul schimb de la ambele puncte de lucru, Crucea și Botoșana, s-au adunat în fața sediului administrativ și au cerut să discute cu reprezentanții Companiei Naționale a Uraniului.

Minerii amenință că se blochează în subteran după ce în luna ianuariue au protestat timp de o săptămână în fața sediului administrativ. Potrivit protocolului încheiat atunci cu Ministerul Economiei, minerii urmau să beneficieze de creșterea veniturilor începând cu 1 februarie 2015