Confidenţialitate

Proteste la ședința comună de Guvern București-Chișinău de la Neptun – AUDIO

Ședință comună a reprezentanților Guvernelor de la București și Chișinău la malul mării, marcată de proteste.

Câteva zeci de persoane care susțin unirea României cu Republica Moldova s-au adunat la Neptun pentru a cere o agendă clară privind viitoarea Unire.

Protestatarii afișează bannere și pancarte cu sloganuri precum ”Basarabia e România” sau ”DNA, treci Prutul”.

Ședința comună de Guvern va fi urmată de declarații de presă ale premierului Victor Ponta și ale omologului său, Valeriu Streleț.

Potrivit presei din Constanța, în fața clădirii din Neptun – unde are loc ședința comună de Guvern – s-au adunat aproximativ 150 de persoane.

Printre protestatari se află mulți tineri din Republica Moldova care au ajuns pe litoral cu trenul. Mobilizarea s-a făcut pe rețelelele de socializare.

Ei poartă steaguri tricolore și pancarte pe care se pot citi mesaje precum “Vrem Unirea!”, “DNA, treci Prutul!”, „Vrem BNR, NU BNM”, „București și Chișinău, 2 inimi românești”.

La un moment dat, câțiva protestatari au forțat cordonul de securitate al jandarmilor și au încercat să intre în clădirea unde are loc ședința comună de Guvern.

La începutul ședinței de Guvern, premierul Victor Ponta l-a asigurat pe omologul său de peste Prut de sprijinul său.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Premierul Republcii Moldova, Valeriu Streleț, a mulțumit pentru proiectele comune duse la bun sfârșit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Între altele, membrii celor două guverne vor stabili în şedinţa de la Neptun continuarea proiectelor de infrastructură în domeniul sistemelor electrice și de gaze naturale, dar și realizarea unor noi poduri peste Prut.